Våra populära isshower

Varannat år sätter MKK upp en stor och påkostad isshow med strålkastare, rökmaskin, paljetter, projektorduk och specialsydda dräkter. Alla klubbens åkare deltar.

Isshowen är ett uppskattat komplement till att få vår individuella sport att kännas som en lagidrott. Här lär vi oss samspel, att ta hänsyn till andra, våga nya saker samt hämtar glädje och inspiration till kommande säsong.

Föräldar förväntas hjälpa till i bästa möjliga mån inför, under och/eller efter isshowen. Den stora showen brukar ges två gånger. Vi ser självklart till att varje förälder även får chansen att köpa biljett, sitta ner och se en av föreställningarna.

Då vår idrott är individuell och har stort fokus på det individuella tävlingsmomentet så är en isshow till för alla och åkarna får möjlighet att presentera sig på ett mer avslappnat sätt och behöver inte bli bedömda.

De utvecklar samtidigt sin förmåga att åka i grupp och ta hänsyn till varandra och framförallt känslan, som man även vill få till i deras enskilda tävlingsprogram, att gå in i en roll och förmedla den på ett teatraliskt sätt. Vi får även i och med våra isshower behålla våra äldre åkare, vi kallar dem veteraner, som alltid gör fantastiska insatser under showerna, men som har valt att sluta med tävlingsmomentet som singelåkare.

– Theresia Kensert, Huvudtränare

Tidigare isshower

  • Aladdin på is – 2021
  • Peter Pan på is – 2018
  • Alice i Underlandet på is – 2016
  • Frost på is – 2014
  • Kalle och Chokladfabriken på is – 2012
  • Djungelboken på is – 2011

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com