Konståkningsklubben med hjärtat

Mälarstadens Konståkningsklubb (MKK) är en ideell förening som inte bara lägger stort fokus på att utveckla konståkningen, utan även den sociala kompetensen i kombination med fysisk träning. Var och en av våra åkare ska trivas på isen och ha möjligheten att utvecklas till den konståkare hen vill bli.

Klubben strävar efter ett nära samarbete mellan tränare, styrelse och föräldrar. Positivt engagerade föräldrar främjar en god sammanhållning i klubben.

Vår syn på träning är: fokus på kvalitet framför kvantitet. Det innebär att vi förväntar oss att likväl tränare som åkare känner glöd och gör sitt bästa på isen.

MKK lägger stor vikt vid utbildning och pedagogik. Alla våra grupper har utbildade tränare som ständigt utvecklas genom kontinuerliga möten, workshops, föreläsningar och vidareutbildningar.

MKK bildades sommaren 2011. Träningarna bedrivs på Rocklundaområdet i Västerås. Storleksmässigt vill vi vara en förening som är kring 120 aktiva medlemmar med en tävlingsgrupp på ungefär 50 tävlingsåkare.

Glädje, glöd och gemenskap

Svenska Konståkningsförbundets har tagit fram tre värdeord som ska representeras i sporten, och dessa står självklart även MKK för. Orden är glädje, glöd och gemenskap.

MKK bildades sommaren 2011. Träningarna sker på Rocklundaområdet i Västerås. Målet är att vara en förening som är kring 100 aktiva medlemmar med en tävlingsgrupp på ungefär 30 åkare.

Varannat år sätter klubben upp en uppskattad (och ofta fullsatt) isshow där alla åkare medverkar. Vi anordnar även tävlingar, läger och andra evenemang.

Vår värdegrund

I vår värdegrund kan du läsa mer om vår föreningar.

Stadgar och dokument

Bläddra i listan för att hitta alla våra stadgar och dokument

Vill du veta mer om oss?

Alla intresserade är välkomna att höra av sig till info@malarstadenskk.se 

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com