MKK prisas för engagemang i bandyns skridskokul

MKK tilldelas ena halvan av VSK Bandys Bulanpriset 2024 för engagemang i Tillberga bandys skridskokul för yngre barn.

TTill minne av bandyprofilen Mats ”Bulan” Engström inrättades för några år sedan en minnesfond vars syfte är att stimulera till goda gärningar. Minnesfondens ändamål är att stödja förening, funktionär eller individuell utövare (barn eller ungdom) som har ett engagemang framför allt inom bandyn.

Bulans minnesfond meddelar att 2024 års pris tilldelas Jan Eriksson som är ansvarig för och har varit drivande i att utveckla skridskokul inom Tillberga Bandy till vad det är idag, samt Mälarstadens konståkningsklubb för vårt engagemang med ideella ungdomsledare i skridskokul.

Inom MKK gläds vi mycket åt detta fina erkännande! Här nedan kan du läsa minnesfondens motiveringar till vinnarna:

Jan Eriksson är ansvarig för och har varit drivande i att utveckla skridskokul inom Tillberga Bandy till vad det är idag och är till stora delar hans skapelse. År efter år och lördag efter lördag från november till mars är han på plats och styr upp verksamheten. Han rekryterar nya ledare, initierar samarbeten med andra klubbar, inte minst med konståkningsklubben som bidrar med ledare. Jan har också ordnat finansieringen genom att knyta upp samarbetspartners till verksamheten, vilket möjliggör att Tillbergas skridskokul är gratis och öppen för alla och där alla har möjlighet att låna utrustning för att kunna vara med. Jan har gett många barn möjligheten att ha kul på is och varje år är det flera hundra barn som ”knäcker koden” med att kunna åka skridskor. Verksamheten är mycket uppskattad av barnen och inte minst av deras föräldrar.

Tack vare ett samarbete med Mälarstadens konståkningsklubb har Tillbergas skridskokul kunnat utvecklas. Varje lördag under vinterhalvåret ställer konståkningsklubben upp med några oerhört engagerade ungdomsledare, helt på ideell basis. Dessa ledare är med på isen och lär barnen skridskoteknik utifrån sin horisont. Detta har visat sig vara mycket framgångsrikt när det gäller barnens fortsatta utveckling på isen. Ledarnas engagemang har bidragit till att intresset för Tillbergas skridskokul har ökat och därmed också till det stora deltagarantalet.

Det är precis dessa insatser som Bulan skulle ha värdesatt högt. Både Janne och Mälarstadens konståkningsklubb är väl värda att få 2024 års Bulan-pris.

Lämna en kommentar

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com