Skridskoskola – Lär dig åka skridskor i Västerås

Söndagar kl. 15.20-16.10 på Månskensrinken (Rocklunda, Västerås) 

I vår skridskoskola blandas lek och koordination med grundläggande skridskoåkning – allt med hjälp av utbildade och erfarna tränare.

Vi delar upp barnen efter mindre grupper på isen och övar på skridskoåkningens grunder med hjälp lek och utbildade tränare. Till julen och våren har vi en uppvisning tillsammans med resten av klubben som brukar uppskattas mycket av både barn och publik.

Information


Tid

Söndagar kl. 15.20-16.10

Oktober – mars (med uppehåll kring jul/nyår)


Plats

Månskensrinken på Rocklundaområdet i Västerås


Avgift

Prova på gratis två gånger. Sedan 1500 kr för hela säsongen (oktober – mars). Avgiften går att dela upp på två på två betalningar.

Vi erbjuder syskonrabatt.


Material

Skridskor (gärna slipade och med taggar), vantar, hjälm

Bra att ha: Hårda skydd, handduk att torka skenorna med

Intresseanmälan till MKKs skridskoskola

Prova på att åka med vår skridskoskola. Fyll i formuläret eller skicka dina uppgifter till info@malarstadenskk.se så hör vi av oss. Anmälan är inte bindande och första två passen är gratis.

MKKs märken

I skridskoskolan jobbar vi efter Svenska Konståkningsförbundets märken. Här kan du läsa eller ladda ner en PDF med kriterierna för alla åtta märken.

Tränare

Våra utbildade och pedagogiska tränare har lång erfarenhet av att hjälpa barn ta sina första skär på isen. Till hjälp finns också ett antal hjälptränare för de nybörjare som behöver extra stöd och uppmuntran.

Anna Iderbring

Ansvarig för skridskokolan, F1 + Sisu-kontakt

Steg 2-utbildad

0727-34 57 44

anna.iderbring@malarstadenskk.se

Caroline Hedenfalk

Ansvarig skridskoskola

Grundutbildning konståkning & Bandy för barn

Michaela Dafgård

Tränare skirdskoskolan & fortsättningsåkare

Steg 1A-utbildad

Edith Lind

Hjälptränare skirdskoskolan & F1

Rafaela

Hjälptränare skirdskoskolan & F1

Isolde

Hjälptränare skirdskoskolan & F1

Skridskor och material

När man börjar träna skridskoskolan går det bra att använda vilka skridskor som helst så länge skaftet på skridskon är stabil och skridskorna är slipade. Du kan hitta skridskor på nästan vilken sportbutik som helst för några hundra kronor. När åkaren tagit de första Leo-märkena brukar utveckligen gå fortare med ett par riktiga konståkningsskridskor inköpta från en skate shop (Teijas Skateshop i Stockholm eller Tinas i Örebro).

När du knyter skridskon är det viktigt att den sitter åt runt hela foten men framförallt runt vristen.

Ta hand om skridskon. Torka skenan efter träningen och använd alltid hårda skydd om du ska gå med skridskor på mark (men låt inte de hårda skydden sitta kvar efter träningen – då bildas rost!). Be gärna tränare känna efter om skenan är bra slipad någon gång per säsong.

Klädsel

Det viktigaste när man ska klä sig för träning är att man ska kunna röra sig utan att känna sig klumpig. Innan barnet får upp fart på isen är det extra viktigt med varma kläder eftersom att det blir en hel del stillastående.

Ett tips är att klä sig lager på lager så man sedan kan ta av sig om det blir för varmt. De flesta som tränar konståkning klär sig i träningstights eller en träningskjol med varma strumpbyxor under.

Benvärmare hjälper till att hålla ben och fötter varma och är dessutom ett bra sätt att gömma busiga skridskosnören som man annars lätt kan snubbla på.

På överkroppen rekomenderas fleecetröja och långärmat, eller varför inte skidunderstället eller smidig jacka om du är frusen av dig? Och glöm förstås inte hjälmen och vantarna innan du går ut på isen!

Märk gärna upp hjälpen

Ett tips är att märka upp hjälmen med barnets namn på en bit tejp. Sätt tejpen synligt i ”pannan” på hjälmen så blir det lättare för oss tränare att minnas namnen på alla nya barn.

Galleri

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com